Атлетико (Мадрид) си върна тъпкано на Реал (Мадрид) за загубата в

...
Атлетико (Мадрид) си върна тъпкано на Реал (Мадрид) за загубата в
Коментари Харесай

Атлетико взе своя реванш и изхвърли Реал от турнира за Купата на Краля

Атлетико (Мадрид) си върна тъпкано на Реал (Мадрид) за загубата в шампионата за Суперкупата на Испания с 3:5 преди седмица. " Дюшекчиите " изхвърлиха " Белия балет " от Купата на Краля след победа с 4:2 след продължения, откакто в края на постоянното време резултатът бе 2:2, в трагичен мач на " Метрополитано ", който бе част от осминафиналите.  Това значи, и че ще има нов притежател на Купата на Краля, откакто " дюшекчиите " детронираха сегашния подобен.

Самуел Лино даде задатък на Атлетико (Мадрид) в 39-ата, а до края на първото полувреме Реал (Мадрид) изравни след автогол на Ян Облак, който пристигна след центриране на Лука Модрич. " Дюшекчиите " още веднъж излязоха напред в резултата в 57а-ата минута, когато Алваро Мората порази задачата. Реал Мадрид обаче отново се завърне след феноменална композиция сред Джуд Белингам и Хоселу. В продължението Антоан Гризман вкара третия гол, а Родриго Рикелме четвъртия гол за Атлетико.

Двубоят стартира с напън от страна на Реал. В 11-ата минута Джуд Белингам сподели страхотна техника с топката в краката, след което приключи независимо, само че ударът му бе право в напречната греда. След това топката се озова в краката на Винисиус Жуниор, който стреля, само че над напречната греда.

Родриго бе изведен очи в очи с Ян Облак в 21-ата, след което стреля, само че стражът на Атлетико направи феноменално избавяне. Последва добавка от страна на Винисиус, само че още веднъж Облак бе на висота.

Родриго де Паул сподели страхотна визия над играта и центрира в дълбочина в 39-ата минута, Антонио Рюдигер се опита да почисти топката, само че вместо това я прати на пътя на Самуел Лино, който я пусна около Андрий Лунин, с цел да изведе своя отбор напред в резултата.

В първата минута на добавеното време Реал (Мадрид) съумя да изравни, откакто Лука Модрич центрира топката от статично състояние. Ян Облак излезе да боксира, само че поради мискомуникация сред него и отбраната словенецът я прати в личната си врата.

Атлетико (Мадрид) продължи да бъде доста деен и на старта на второто полувреме. В 57-ата минута Антоан Гризман комбинира с Маркос Йоренте, който се опита да центрира. Последваха няколко рикошета, а Алваро Мората бе в точния миг на вярното място, с цел да прати топката във вратата.

Браим Диас навлезе посредством дрибъл в наказателното поле на Атлетико в 75-ата минута и сви топката за Родриго, който шутира, само че за негово злощастие топката рикошира в напречната греда.

Алваро Морато излезе очи в очи с Андрий Лунин в 80-ата минута, само че стражът на Реал Мадрид ловко съкрати ъгъла и съумя да отрази.

Последва светкавична контраофанзива от страна на Реал (Мадрид) в 81-ата минута. Джуд Белингам получи топката отляво в наказателното поле на Атлети и с лекост центрира на втора греда, където преди малко влезлият Хоселу засече топката в мрежата и прати мача в продължения.

Реал (Мадрид) бе доста покрай цялостния поврат, откакто в третата минута на добавеното време, когато Винисиус стреля отблизо разстояние в наказателното поле на Атлетико, само че Облак направи феноменално избавяне.

Първото продължение стартира равностойно, само че Атлетико нанесе своя удар в 110-ата минута, а в воин за " дюшекчиите " се трансформира Антоан Гризман. Френският национал лиши топката и потегли на независим рейд по лявото крило, той навлезе в наказателното поле и от дребен ъгъл завъртя топката с левия си крайник в противоположния ъгъл, с цел да прати трибуните на " Метрополитано " в възторг.

В 112-ата минута Хоселу получи топката на границата на наказателното поле и шутира, търсейки долния ляв ъгъл на вратата. Кълбото рикошира във футболист на Атлети, а Джуд Белингам лиши и прати топката в мрежата. След преразглеждане на обстановката с ВАР обаче голът не бе зачетен поради състояние на засада, в което се намираше британския национал.

Домакините стигнаха и до четвърти гол в 119-ата минута, когато хванаха отбраната на Реал неподготвена. Науел Молина изведе Мемфис Депай в обстановка трима на двама, а нидерландецът продължи за Родриго Рикелме, който изпрати неспасяемо топката в горния ляв ъгъл на вратата на Реал.
 Фенове на Атлетико преди дербито с Реал: Винисиус, ти си маймуна!
Фенове на Атлетико преди дербито с Реал: Винисиус, ти си маймуна!

Отново расистки обиди към бразилеца

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР